-
Dyniowo
-
Dyniowe spaghetti aglio e olio
37 -
ANTIPASTI dla 2 lub 4 osób
44 / 79 -
Dyniowy crème brulée, podany z musem malinowym
21 -
Gnocchi dyniowe podane z bryndzą, masłem szałwiowym oraz rukolą
35 -
Risotto dyniowe podane z salami piccante, groszkiem cukrowym i parmezanem
38 -
Sałata z piklowaną dynią, serem halloumi, pomidorkami koktajlowymi, granatem oraz vinegrette
39 -
Krem z dyni z imbirem, miodem, pestkami dyni i kolendrą
22 -
Sernik z ricotty i mascarpone, podany z musem malinowym
21 -
Burger wołowy z dynią, pomidorem, patisonem i boczkiem
39 -
Pierogi dyniowe podane z bryndzą, szałwią, salami piccante i dymką
37
-
-
Przystawki
-
ANTIPASTI dla 2 lub 4 osób
44 / 79 -
Burrata z pesto bazyliowym, pomidorkami koktajlowymi, rukolą i grzanką
35 -
Duszone krewetki (6szt) z czosnkiem, czerwoną cebulą, pak choi, curry w białym winie
45 -
Grzanki z ricottą, miodem, orzechami włoskimi i owocami sezonowymi
21
-
-
Sałaty
-
Sałata z piklowaną dynią, serem halloumi, pomidorkami koktajlowymi, granatem oraz vinegrette
39 -
Sałata z kozim serem, melonem, szynką parmeńską, pomidorkami koktajlowymi i winegretem miodowym
39 -
Sałata z pieczonym łososiem, pomarańczą, migdałami, pomidorkami koktajlowymi, granatem i sosem winegret
39 -
Sałata z marynowanym kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi gruszką, gorgonzolą, oliwkami i winegretem malinowym
39
-
-
Zupy
podajemy od 12:00-
Zupa/krem dnia
-
KREM Z POMIDORÓW z pesto bazyliowym
21 -
Krem z dyni z imbirem, miodem, pestkami dyni i kolendrą
22
-
-
Makarony
podajemy od 12:00-
Dyniowe spaghetti aglio e olio
37 -
Risotto dyniowe podane z salami piccante, groszkiem cukrowym i parmezanem
38 -
Tagliatelle fresca z burattą, sosem pomidorowym, czosnkiem, bazylią, selerem naciowym i białym winem
45 -
Tagliatelle z kurczakiem, świeżym szpinakiem i suszonymi pomidorami podane z parmezanem i sosem z białego wina
41 -
Tagliatelle nero z krewetkami, porem, kaparami, czosnkiem, chilli i białym winem
51 -
Pierogi dyniowe podane z bryndzą, szałwią, salami piccante i dymką
37
-
-
Dania główne
podajemy od 12:00-
Bakłażan podany z czarną soczewicą, tofu, papryką, rzodkiewką, rukolą oraz winegretem pietruszkowym
37 -
Kurczak Saltimbocca owinięty szynką parmeńską, faszerowany mozarellą podany z pieczonymi ziemniakami i sałatką z jarmużu, jabłka, szpinaku oraz sosu tahini, sos jogurtowo-ziołowy
44 -
Kacze udko konfit podane z gnocchi bazyliowymi, chutney jabłko-rabarbar i chipsem z jarmużu
49 -
Burger wołowy z dynią, pomidorem, patisonem i boczkiem
39 -
Filet z łososia podany z risotto dyniowym, pistacjami, tymiankiem, czosnkiem, cebulą, porem, marchewką i cukinią
59 -
Polędwica wołowa podana z frytkami, pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem oraz sosem pieprzowym
109
-
-
dania wegańskie
podajemy od 12:00-
Możliwość zamówienia dyniowego aglio e olio w wersji z wegańskim makaronem
-
Bakłażan podany z czarną soczewicą, tofu, papryką, rzodkiewką, rukolą oraz winegretem pietruszkowym
37
-
-
Desery
-
Crumble śliwkowe z kruszonką cynamonową i lodami waniliowymi
23 -
Dyniowy crème brulée, podany z musem malinowym
21 -
Sernik z ricotty i mascarpone, podany z musem malinowym
21 -
Domowa szarlotka z lodami
21 -
Lody rzemieślnicze - trzy smaki podane z owocami i bita śmietaną
23 -
Suflet czekoladowy podany z owocami i musem malinowym
23
-